cs

Víkendy s šéfkuchařem

Víkendy s šéfkuchařem

Je nám velkou ctí, že v našem hotelu bude příležitostně působit kuchař, který se učil od těch nejlepších ve svém oboru. Jeho jméno je Michal Pravda a pro určité víkendy připraví delikátní menu, které musíte ochutnat.


Michal svoje kuchařské zkušenosti sbíral především v Anglii v restauracích oceněných Michelinskou hvězdou. Některé z nich Vám rádi představíme.

Restaurace Lime Wood Hotel

Šéfkukař Angela Hartnett

Jeden z nejvýznamnějších ženských kuchařů v restauračním světě. Angela pracovala pod Gordonem Ramsayem v Aubergine a poté pod Marcusem Wareingem, kde se brzy stala vedoucím kuchařem v Pétrusu. V roce 2004 získala svou první hvězdu Michelin. V roce 2008 spustila Murano v Mayfair.

Šéfkukař Luke Holder

Pracoval v nejrušnějších a nejexkluzivnějších restaurací v Londýně, včetně Orrery, The Sloane Club a Oxo Tower na jižním břehu. Luke pak strávil roční cooking v italské kuchyni Enoteca Pinchiorri (3 hvězdy Michel) v srdci Toskánska ve Florencii. Tato zkušenost nakonec změnila jeho filozofii na jídlo navždy a pevně se zaměřila na vaření lokálně a sezónně na nejvyšší úrovni.

Restaurace Chiltern Firehouse

Šéfkukař Nuno Mendes

Nuno Mendes byl vyškolen v Kalifornii v kulinářské akademii. V roce 1990 pracoval v elBulli. Pracoval s Wolfgang Puck, Rocco di Spirito a Jean-Georges Vongerichten. V roce 2006, Mendes otevřel Bacchus a v roce 2010 otevřel také Viajante v hotelu Bethnal Green v Town Hall, inspirovaném světovými kuchyněmi. Ve svém prvním roce získala tato restaurace hvězdu Michelin a byla zařazena do 50 nejlepších restaurací světa roku 2013. Giles Coren z The Times označil Mendese za "tajného oblíbeného kuchaře všech restauračních kritiků".

Restaurace Pollen Street Social

Šéfkukař Jason Atherton

Jason Atherton pracoval s kuchaři jako jsou Pierre Koffmanna, Nico Ladenis a Marca Pierre White. Do společnosti Gordon Ramsay Group nastoupil v roce 2001 jako výkonný kuchař pro Verre v Dubaji. V roce 2005 se Jason vrátil do Velké Británie a otevřel Maze. V listopadu 2007 Atherton a Gordon Ramsay dohlíželi na uvedení Maze do Pražského Starého Města a v dubnu 2008 došlo k zahájení Maze Grill na náměstí Grosvenor. Pokračoval otevřením Maze v Kapském Městě roku 2009.

V současné době Michal Pravda spolupracuje s řetězcem Ambiente.

 

Menu pro víkend 

 

POLÉVKA
 
PŘEDKRM
 
HLAVNÍ CHOD

 

 

 

 
DEZERT
 

Pobytové balíčky

  • Nabitý wellness pobyt v Hotelu Centrum v Harrachově
    Nabitý wellness pobyt v Hotelu Centrum v Harrachově

    od 2 200 Kč

  • Romantika pro zamilované v Harrachově
    Romantika pro zamilované v Harrachově

    od 2 400 Kč

Novinky

  • Pálení čarodějnic
    Pálení čarodějnic

    Jestli k nám zavítáte 30. dubna 2018, můžete si užít společné pálení čarodějnic s hasiči na louce v lokalitě Sedmidomky. Občerstvení a hudba budou zajištěny. Start akce v 18:00.

  • Zahájení sezóny na zubačce
    Zahájení sezóny na zubačce

    V sobotu 2. června 2018 bude zahájen provoz Harrachovské zubačky - jediné ozubnicové železnice v České republice, která je jedinečnou kulturní a technickou památkou. Těšit se můžete na nostalgické jízdy na trase mezi Tanvaldem a Harrachovem i doprovodný program s občerstvením. 

  • Keltská noc v Harrachově
    Keltská noc v Harrachově

    2. – 4. 8. 2018 proběhne v Harrachově na doskočišti Mamutího můstku festival Keltská noc. Festival si připisuje hned dvě výjimečná prvenství. A to za hudební přehlídku s nejlepším výhledem a zároveň je i v nejvyšší nadmořské výšce v ČR!

Hotel Centrum Harrachov v Harrachově hodnocení